Hvad er Stevia?

Hvad er stevia?

Steviolglycosid er et sødestof uden kalorier, som fremstilles af stevia-planten

Stevia-planten hører til krysantemernes familie og stammer oprindelig fra det nordøstlige Paraguay. Paraguays og Brasiliens oprindelige indbyggere opdagede allerede for flere hundrede år siden plantens stærke sødeevne og brugte bladene til at søde deres mad og drikke. Stevia kaldes for honningurt i disse lande pga. sin uimodståelige sødeevne. I dag dyrkes stevia i store dele af verden, blandt andet i Sydamerika, Asien og Australien, og er godkendt som kaloriefrit alternativ til sukker i mange lande.

Superfood fra Sydamerika

Paraguays og Brasiliens oprindelige indbyggere har vidst det længe: Stevia-plantens blade egner sig fremragende til at søde drikke og mad. De har anvendt planten, som de kalder ”honningurt ”, til deres te og fødevarer i århundreder. I 2008 blev sødestoffet steviolglycosid godkendt af fødevaremyndigheden i Schweiz. To år senere kom SteviaSweet på markedet og populariteten er vokset siden da.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Fra plante til produkt

Det er ikke let at udvinde sødestoffet steviolglycosid af stevia-planten. Proceduren er besværlig. Først bliver – forenklet sagt – væsken trukket ud af bladene. Derefter bliver steviolglycosiderne renset og filtret. De udkrystalliserede og tørrede steviolglycosider blandes med naturlige aromaer. Det er nødvendigt, da stevia har en karakteristisk smag, som mange mennesker ikke bryder sig om. SteviaSweet opnår dens runde, sukkerlignende smag under iblanding af naturlige aromaer.

SteviaSweets fordele

I modsætning til sukker indeholder SteviaSweet ingen kalorier. Det er en kendsgerning, som kan påvirke din kropsvægt. Hvis du udskifter bare fire til fem teskefulde sukker om dagen med SteviaSweet, sparer du over 500 kcal om ugen. Omregnet til et år er det 3 kilo kropsfedt, som ville være opstået kun på grund af sukker. Men det er ikke kun ernæringsmæssigt, stevia er perfekt. Det får ikke blodsukkerspejlet til at stige.