Jordbærkage, sukkerfri
Himmelsk lækkeri: en jordbærkage uden sukker - utrolig let, med frugtbund af bananer og æblemos.
Næringsværdi Per portion
303
kcal
1273
kj
9
Protein
35.5
Kulhydrater
14
Fedt
88
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
-
- Varm ovnen op til 175 grader. Smør en kageform og drys den med mel. (Ø 20 cm)
- Mos bananen godt og bland den med æblemosen. Pisk æggene, som har stuetemperatur, indtil de er skummende og luftige. Frugtmosen tilsættes lidt ad gangen, pisk hele tiden.
- Bland de tørre ingredienser og hæld dem lidt ad gangen i æggemassen. Ælt dejen forsigtigt og ensartet. Hæld dejen i formen. Bages på midterste rille i ovnen i ca. 30-35 minutter. Kontrollér af og til med en tandstikker, om tærtebunden er gennembagt. Tag formen ud af ovnen og lad den køle af.
- Pisk fløden til flødeskum. Tilsæt kvark. Smag til med vanilje og SteviaSweet Drys-Let.
- Fjern jordbærrenes stilke og skær jordbærrene i halve eller kvarte.
- Flæk tærtebunden en gang. Dryp bunden med lidt mælk.
- Fordel kvarkblandingen og jordbærrene på bunden. Læg den anden bund oven på. Fordel også her kvarkblandingen på bunden, dog ikke helt ud til kanterne. Pynt med jordbær, mynteblade og spiselige blomster lige før serveringen.
Tip: Skal tærten være højere, tilberedes den dobbelte mængde dej, som så bages i to forme.
Ingredienser til 6 stykker
Bund
1 | banan |
1 dl | sukkerfri æblemos |
3 | æg |
1 1/2 dl | hvedemel |
1 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 dl | kartoffelmel |
1 tsk | bagepulver |
1/2 tsk | stødt kardemomme |
Til formen
Smør | |
Hvedemel | |
1/2 dl | mælk |
Fyld og glasur
1 1/2 dl | fløde |
150 g | kvark |
1 tsk | vaniljepulver |
3 spsk | SteviaSweet Drys-Let |
400 g | friske jordbær |
Til pynt
Mynte- eller citronmelisseblade, spiselige blomster |