
Vegan jordbærkage
Frys istället för ugn: Våra jordgubbskakor med mandel och cashewnötter tillverkas råa och gör alla veganer lyckliga. Ska vi slå vad?
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Lad cashewkernerne trække nogle timer. eller natten over i koldt vand inden forberedelsen.
Bland malede mandler, dadler og kokosolie sammen til en krummet masse med en højhastighedsblender eller en køkkenmaskine. Tryk blandingen i en springform beklædt med bagepapir (Ø 18-20 cm).
Blend cashewkernerne, saften og den revne skræl fra den halve citron med en blender eller en køkkenmaskine. Tilsæt jordbær, SteviaSweet Drys-Let, flydende kokosolie og salt. Bland grundigt så længe, indtil blandingen er cremet og glat. Tilsæt belægningen på bunden. Lad kagen fryse ned i 4-5 timer eller natten over. Tag herefter kagen ud af fryseren og løsn den fra formen. Lad den tø en smule op i køleskabet i ca. 1 time. Pynt kagen med jordbær, friske mynteblade og malede mandler.
Ingredienser til 8portioner
Bund
100 g | malede mandler |
70 g (8-10 stk.) | tørrede dadler |
1 spsk | flydende kokosolie |
Fyld
250 g | cashewkerner |
Saft og revet | skræl fra en halv citron |
250 g | jordbær |
2 spsk | SteviaSweet Drys-Let |
4 spsk | flydende kokosolie |
1/4 tsk | salt |
Til servering
100 g | jordbær |
mynteblade | |
malede mandler |