Vaniljerisotto med marinerede blommer
Ein italienischer Klassiker mal ganz anders: Wie wäre es mit einem Vanille-Risotto zum Dessert? Dazu gibt es marinierte Pflaumen und eine Prise Zimt.
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Vask blommerne, skær dem i halve og tag stenene ud. Skær de halverede dele i små stykker og kom dem i en gryde. Riv skrællen af den halve appelsin og pres saften af hele appelsinen og hæld det ned i gryden. Tilsæt stødt kanel og SteviaSweet Drys-Let. Lad blandingen koge op og tag gryden af varmen. Lad det køle af ved stuetemperatur, indtil risottoen er færdig.
Opvarm halvdelen af smørret i en flad gryde. Tilsæt risottoris og lad det koge lidt. Tilsæt vaniljepulver og mælken lidt efter lidt, mens du hele tiden rører rundt. Vent til mælken er suget op og tilsæt herefter lidt mere mælk. Lad risottoen trække ved jævn varme i 18-20 minutter og rør hele tiden rundt. Tilføj SteviaSweet Drys-Let og 1 spsk. vand og rør godt rundt.
Fordel til sidst risottoen i 4 serveringsskåle og pynt med de marinerede blommer. Serveres med et drys stødt kanel.
Ingredienser til 4portioner
Risotto
10 dl | mælk |
2 dl | risottoris, f.eks. Arborio |
1/2 tsk | vaniljepulver |
2 spsk | SteviaSweet Drys-Let |
2 spsk | smør |
Marinerede blommer
2 | friske blommer |
1 | appelsin |
1/2 tsk | stødt kanel |
2 spsk | SteviaSweet Drys-Let |
Serveres med
stødt kanel |