
Sushiskål med laks og avocado
I Japan som gæst. Forkæl dine gæster med denne fantastiske kreation af ris, laks og andre lækre ingredienser kombineret til en farverig sushiskål.
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Skyl risen i koldt vand, indtil vandet er klart. Kom den afdryppede ris i en gryde og tilsæt vand. Varm vandet til det koger, og kog derefter under låg i ca. 10 minutter. Sluk kogepladen og lad risen trække under låget i yderligere 10 minutter. Bland riseddike, SteviaSweet Crystal og salt i en skål. Hæld risen over i en lav skål og si eddikeblandingen i risen, bland hurtigt. Læg køkkenfilm let hen over risen, medmindre du skal bruge den med det samme.
Fjern skin og ben fra laksen. Skær fisken i passende store terninger. Steg stykkerne i en lille smule vegetabilsk olie. Bland ingredienserne til marinaden, og læg de varme fiskestykker i for at marinere dem.
Skær agurken og avocadoen ud, som du har lyst. Rist sesamfrøene hurtigt på en tør pande. Anret. Læg risen i bunden af skålen. Læg lakseterningerne og grøntsagerne oven på risen. Afslut med sesamfrø, og hvis du vil, kan du dekorere med radiser og spirer
Ingredienser til 4 portioner
Sushiris
2 dl | sushiris |
3.5 dl | vand til kogning af risen |
2 tsk | riseddike |
1 tsk | SteviaSweet Crystal |
1 tsk | salt |
Marineret laks
400 g | frisk laks |
vegetabilsk olie til madlavning | |
2 tsk | sojasauce |
2 tsk | riseddike |
1 tsk | sesamolie |
1 tsk | SteviaSweet Crystal |
2 tsk | wasabicreme |
1/2 tsk | chillicreme |
Serveres med
2 | avocadoer |
100 g | agurk |
Ristede sesamfrø | |
Radiser | |
Spirer |