Rødbede-chokoladekage

15 min.
285 kcal
SteviaSweet Drys-Let

 

100 g mørk chokolade
50 g smør
200 g rødbeder
2 1/2 dl SteviaSweet Dry-Let
1 1/2 dl hvid hvedemel
1 dl malede mandler
2 tsk bagepulver
3 æg

Glasur

100 g mørk chokolade
50 g mælk
2 spsk malede mandler
Back

Opvarm ovnen til 175 °C.

Smelt chokolade og smør i mikroovnen ved lav effekt. Skræl rødbederne og riv dem fint. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
 
Pisk æggene, som har stuetemperatur, indtil de er skummende og luftige. Tilsæt chokolade- og smørblandingen til æggeskummet og rør rundt, indtil du har en smidig masse. Tilsæt herefter de tørre ingredienser og de revne rødbeder og rør rundt. Hæld dejen ned i en smurt springform beklædt med bagepapir (ø 20 cm).

Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Sæt ovntemperaturen ned til 150 °C og lad kagen bage i yderligere 20-25 minutter. Forbered glasuren, mens kagen køler af. Smelt chokoladen til glasuren i mikroovnen ved lav effekt. Mælken bringes i kog og tilsættes chokoladen. Rør det hele sammen til en ensartet masse.

Fordel glasuren hen over den afkølede kage og pynt med malede mandler.

Næringsværdi Per portion

285 kcal
1197 kJ
7.5 Protein i g
27 Kulhydrater i g
16 Fedt i g
NULL kcal besparelse i sukker