Rødbede-chokoladekage

15 min.
285 kcal
SteviaSweet Drys-Let

Slut med at bage standardkager! Prøv vores vanvittig lækre rødbede-chokoladekage med SteviaSweet Crystal i stedet for sukker.

Næringsværdi Per portion

285
kcal
1197
kj
7.5
Protein
27
Kulhydrater
16
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde uden sukker

  1. Opvarm ovnen til 175 °C.
  2. Smelt chokolade og smør i mikroovnen ved lav effekt. Skræl rødbederne og riv dem fint. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Pisk æggene, som har stuetemperatur, indtil de er skummende og luftige. Tilsæt chokolade- og smørblandingen til æggeskummet og rør rundt, indtil du har en smidig masse. Tilsæt herefter de tørre ingredienser og de revne rødbeder og rør rundt. Hæld dejen ned i en smurt springform beklædt med bagepapir (ø 20 cm).
  4. Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Sæt ovntemperaturen ned til 150 °C og lad kagen bage i yderligere 20-25 minutter. Forbered glasuren, mens kagen køler af. Smelt chokoladen til glasuren i mikroovnen ved lav effekt. Mælken bringes i kog og tilsættes chokoladen. Rør det hele sammen til en ensartet masse.
  5. Fordel glasuren hen over den afkølede kage og pynt med malede mandler.

Ingredienser til 10 portioner

 

100 g mørk chokolade
50 g smør
200 g rødbeder
2 1/2 dl SteviaSweet Dry-Let
1 1/2 dl hvid hvedemel
1 dl malede mandler
2 tsk bagepulver
3 æg

Glasur

100 g mørk chokolade
50 g mælk
2 spsk malede mandler