Rødbede-chokoladekage
Slut med at bage standardkager! Prøv vores vanvittig lækre rødbede-chokoladekage med SteviaSweet Crystal i stedet for sukker.
Næringsværdi Per portion
285
kcal
1197
kj
7.5
Protein
27
Kulhydrater
16
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Opvarm ovnen til 175 °C.
- Smelt chokolade og smør i mikroovnen ved lav effekt. Skræl rødbederne og riv dem fint. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Pisk æggene, som har stuetemperatur, indtil de er skummende og luftige. Tilsæt chokolade- og smørblandingen til æggeskummet og rør rundt, indtil du har en smidig masse. Tilsæt herefter de tørre ingredienser og de revne rødbeder og rør rundt. Hæld dejen ned i en smurt springform beklædt med bagepapir (ø 20 cm).
- Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Sæt ovntemperaturen ned til 150 °C og lad kagen bage i yderligere 20-25 minutter. Forbered glasuren, mens kagen køler af. Smelt chokoladen til glasuren i mikroovnen ved lav effekt. Mælken bringes i kog og tilsættes chokoladen. Rør det hele sammen til en ensartet masse.
- Fordel glasuren hen over den afkølede kage og pynt med malede mandler.
Ingredienser til 10 portioner
100 g | mørk chokolade |
50 g | smør |
200 g | rødbeder |
2 1/2 dl | SteviaSweet Dry-Let |
1 1/2 dl | hvid hvedemel |
1 dl | malede mandler |
2 tsk | bagepulver |
3 | æg |
Glasur
100 g | mørk chokolade |
50 g | mælk |
2 spsk | malede mandler |