Rhabarber og mandel muffins (Vegansk)

Muffins
1 dl | rabarber |
2½ dl | hvedemel |
1 dl | SteviaSweet Drys-Let |
2 tsk | bagepulver |
1/2 tsk | stødt kanel |
1/2 dl | hakkede mandler |
1 1/2 dl | havremælk |
1/2 dl | rapsolie |
Topping
1 dl | mandelflager |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
50 g | margarine |
1 tsk | havremælk |
1/2 tsk | stødt vanilje |
1 tsk | hvedemel |
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skær rabarberne i små tern. Bland de tørre ingredienser og tilsæt rabarternene. Bland havregryn med olien og hæld det i dejen. Fold dejen forsigtigt for at blande det. Hæld dejen i muffinforme eller en muffinplade og bag i midten af ovnen i 10 minutter. I mellemtiden forberedes topping.
Tilsæt ingredienserne til topping, bortset fra hvedemelet i en lille gryde og bland blandingen forsigtigt, indtil margarinen smelter og bring blandingen i kog. Drys hvedemelet i, og bland toppingen, til den er glat.
Tag muffins ud af ovnen, smør toppingen på og fortsæt bagningen i 5 – 8 minutter eller indtil muffins er blevet gyldenbrune.
Næringsværdi Per portion
227 | kcal |
953 | kJ |
5 | Protein i g |
18 | Kulhydrater i g |
15 | Fedt i g |
NULL | kcal besparelse i sukker |