Rhabarber og mandel muffins (Vegansk)
Muffins har mange ansigter og er ideelle til mennesker med idealer. Er du veganer? Vis hvem du er ved hjælp af rabarber og mandler.
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skær rabarberne i små tern. Bland de tørre ingredienser og tilsæt rabarternene. Bland havregryn med olien og hæld det i dejen. Fold dejen forsigtigt for at blande det. Hæld dejen i muffinforme eller en muffinplade og bag i midten af ovnen i 10 minutter. I mellemtiden forberedes topping.
Tilsæt ingredienserne til topping, bortset fra hvedemelet i en lille gryde og bland blandingen forsigtigt, indtil margarinen smelter og bring blandingen i kog. Drys hvedemelet i, og bland toppingen, til den er glat.
Tag muffins ud af ovnen, smør toppingen på og fortsæt bagningen i 5 – 8 minutter eller indtil muffins er blevet gyldenbrune.
Ingredienser til 8portioner
Muffins
1 dl | rabarber |
2½ dl | hvedemel |
1 dl | SteviaSweet Drys-Let |
2 tsk | bagepulver |
1/2 tsk | stødt kanel |
1/2 dl | hakkede mandler |
1 1/2 dl | havremælk |
1/2 dl | rapsolie |
Topping
1 dl | mandelflager |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
50 g | margarine |
1 tsk | havremælk |
1/2 tsk | stødt vanilje |
1 tsk | hvedemel |