Rabarber- og jordbærgranité (vegansk)

30 min.
22 kcal
SteviaSweet Flydende

Her kommer den sursøde variant af den sicilianske specialitet: en granité med rabarber og jordbær. Mere frugtigt fås det ikke …

Næringsværdi Per portion

22
kcal
91
kj
0.5
Protein
4
Kulhydrater
NULL
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde uden sukker

  1. Skær rabarberen i tynde skiver. Fjern jordbærstilkene. Kom rabarber, vand og rosmarin i en saucepande.
  2. Kog blandingen under tildækning i 10 til 15 minutter eller indtil rabarberen er blevet mør.
  3. Fjern rosmarinstilkene. Bland jordbær, SteviaSweet Flydende, salt og vaniljesukker med rabarberen. Kom det hele i en blender og blend det. Hæld i en plastikbøtte med låg og frys ned. Rør rundt et par gange under nedfrysningen.
  4. Når granité er helt frossen, røres den om med en gaffel for at fåkonsistens som krystalflager.

Ingredienser til 6 portioner

300 g rabarber
300 g jordbær
2 dl vand
3 stilke frisk rosmarin
3 tsk SteviaSweet Flydende
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljesukker