Pund-til-pund-kage med birkes og hindbær

90 min.
380 kcal
SteviaSweet Crystal

200 g blødt smør
2 dl SteviaSweet Crystal
2 æg
1 revet skal fra 1 appelsin
1 dl appelsinsaft
1 dl mælk
4 dl hvedemel
1 dl mandelmel
2 tsk bagepulver
1/2 dl birkes

Serveres med

200 g flødeost
1 tsk SteviaSweet Crystal
200 g friske hindbær
  Mynte
Back

Forvarm ovnen til 175 °C.

Smør en bageplade (1,2 l) med smør. Pisk smøret og SteviaSweet Crystal sammen. Fortsæt med at blande, indtil sødemidlet er delvist opløst. Tilføj æg og bland grundigt. Bland de tørre ingredienser og appelsinskal, og bland blandingen sammen med væskerne.

Hæld dejen i en bageplade og bag den i ca. 1 time. Test om kagen er gennembagt med en tandstik. Hvis kagen bliver for mørk, sænkes varmen til 150 °C. Lad kagen køle af før servering.

Pisk flødeost og SteviaSweet Crystal i en luftig blanding og spred det ovenpå kagen lige før serveringen. Pynt med friske hindbær og mynte.

Næringsværdi Per portion

380 kcal
1596 kJ
8.5 Protein i g
22 Kulhydrater i g
29 Fedt i g
NULL kcal besparelse i sukker