Pastéis de Nata, sukkerfrie små tærter med vaniljecreme

15 min.
169 kcal
SteviaSweet Crystal

Tag på en sukkerfri udflugt til Lissabon: med vores opskrift til Pastéis de Nata, små vaniljetærter med lækker creme.

Næringsværdi Per portion

169
kcal
7109
kj
3
Protein
9.5
Kulhydrater
13.5
Fedt
15
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde uden sukker

  1. Lad dejen temperere ved stuetemperatur. Fløde, mælk, æggeblommer, hvedemel og SteviaSweet Crystal kommes i en lille pande eller gryde.
  2. Bring massen i kog under langsom omrøring. Tag panden eller gryden fra kogepladen, når cremen koger og bliver tyk. Tilsæt reven citronskal og vanilje. Lad massen køle af.
  3. Varm ovnen op til 225 grader.
  4. Rul butterdejen ud, så den er halvt så tyk. Skær dejen i 16 kvadrater. Fold hjørnerne på kvadraterne og form runde dele. Læg dejstykkerne i formens fordybninger. Læg dejen i formen og tryk dejen op ad kanten.
  5. Hæld fyldet i med en ske, der skal være plads nok, til at massen kan hæve. Stil de små tærter på en bageplade. Bag på midterste skinne i ca. 15 minutter. Lad de små tærter køle lidt af, og tag dem ud af formen. Serveres lune med et drys stødt kanel.

Ingredienser til 16 stykker

200 ml fløde
100 ml mælk
4 æggeblommer
1 EL hvedemel
2 EL SteviaSweet Crystal
2 TL reven citronskal
1 TL vaniljepulver
400 g butterdej (frossen)
Stødt kanel
Muffinsforme