Pastéis de Nata, sukkerfrie små tærter med vaniljecreme
Tag på en sukkerfri udflugt til Lissabon: med vores opskrift til Pastéis de Nata, små vaniljetærter med lækker creme.
Næringsværdi Per portion
169
kcal
7109
kj
3
Protein
9.5
Kulhydrater
13.5
Fedt
15
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Lad dejen temperere ved stuetemperatur. Fløde, mælk, æggeblommer, hvedemel og SteviaSweet Crystal kommes i en lille pande eller gryde.
- Bring massen i kog under langsom omrøring. Tag panden eller gryden fra kogepladen, når cremen koger og bliver tyk. Tilsæt reven citronskal og vanilje. Lad massen køle af.
- Varm ovnen op til 225 grader.
- Rul butterdejen ud, så den er halvt så tyk. Skær dejen i 16 kvadrater. Fold hjørnerne på kvadraterne og form runde dele. Læg dejstykkerne i formens fordybninger. Læg dejen i formen og tryk dejen op ad kanten.
- Hæld fyldet i med en ske, der skal være plads nok, til at massen kan hæve. Stil de små tærter på en bageplade. Bag på midterste skinne i ca. 15 minutter. Lad de små tærter køle lidt af, og tag dem ud af formen. Serveres lune med et drys stødt kanel.
Ingredienser til 16 stykker
200 ml | fløde |
100 ml | mælk |
4 | æggeblommer |
1 EL | hvedemel |
2 EL | SteviaSweet Crystal |
2 TL | reven citronskal |
1 TL | vaniljepulver |
400 g | butterdej (frossen) |
Stødt kanel | |
Muffinsforme |