Passionsfrugt og mango-mousse uden sukker
Denne lækre mousse med passionsfrugt og mango smelter på tungen - i stedet for sukker har vi brugt SteviaSweet Crystal.
Næringsværdi Per portion
279
kcal
1174
kj
6.5
Protein
18
Kulhydrater
20.5
Fedt
81
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- 100 g pureret mango fryses ned i små portioner i en isterningebakke 6 timer før desserten tilberedes eller dagen før. Kom kiksene i en pose og knus dem med en grydeske eller en kagerulle.
- Rør yoghurt, flødeost, SteviaSweet Crystal og vanilje sammen i en skål og pisk det til en jævn masse med håndmikseren. Skær passionsfrugterne igennem, tag frugtkødet ud og kom det ned i flødeostmassen. Herefter tilsættes fløden. Pisk massen, indtil den begynder at skumme let. Kom massen i en sprøjtepose.
- Fordel kiksekrummerne i 6 portionsglas. Kom en mango-isterning i hvert af glassene. Sprøjt passionsfrugt-moussen ned i glasset, så mango-isterningen er helt dækket. Lad glassene stå i køleskabet i ca. 1 time, så mango-isterningerne smelter lidt.
- Skær de resterende passionsfrugter igennem og kom frugtkødet op i en skål. Tilsæt de purerede mangofrugter og SteviaSweet Crystal. Rør det hele sammen til en ensartet masse. Lige inden servering pyntes moussen med blandingen.
Ingredienser til 6 portioner
100 g | pureret mango |
100 g | Digestive kiks, fuldkorn |
200 g | græsk yoghurt, 0 % fedt |
200 g | flødeost, naturel |
3 spsk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | vaniljepulver |
2 | passionsfrugter |
1 dl | piskefløde (38 %) |
Til servering
3 | passionsfrugter |
50 g | pureret mango |
1 spsk | SteviaSweet Crystal |