
Nektarin-fetasalat med birkesdressing
Tilbered en fantasifuld salat til din sunde frokostpause: Nektariner og feta plus agurk og grønne bønner, toppet med en birkes-dressing!
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Tilbered først dressingen. Skræl det røde løg og skær det i tynde skiver. Bland citronsaft, olivenolie, SteviaSweet Flydende, birkes og løg sammen. Smag dressingen til med salt og peber og lad den trække, indtil salaten er færdig.
Bring vand i kog i en pande. Vask og rens bønnerne. Tilsæt salt til det kogende vand og kog bønnerne heri i 3-4 minutter. Skyl herefter bønnerne med koldt vand. Tør bønnerne med et viskestykke eller køkkenpapir.
Skær agurk og nektariner i stykker. Bland bønner, agurk og nektariner sammen i en skål eller på en stor tallerken. Smuldr feta henover og tilsæt dressingen. Hæld til sidst de friske urter på salaten.
Servér salaten til f.eks. grillkylling eller fisk.
Ingredienser til 4 portioner
150 g | grønne bønner |
2 | modne nektariner (eller ferskner) |
150 g | agurk |
100 g | feta |
en håndfuld mynteblade | |
en håndfuld korianderblade | |
Dip
1 | lille rødt løg |
1 spsk | citronsaft |
2 spsk | olivenolie |
10 dråber | SteviaSweet Flydende |
1 spsk | birkes |
salt, peber | |