Muffins med rødbede og chokolade
En dristig kombination: Rødbeder møder kakaobønne – en vidunderlig forbindelse imellem det krydrede og det bittersøde.
Næringsværdi Per portion
355
kcal
1493
kj
5
Protein
17
Kulhydrater
30
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Ovnen opvarmes til 175 °C.
- Smelt smørret, bland de tørre ingredienser sammen, skræl rødbederne og riv dem godt på rivejernet. Rør SteviaSweet Drys-Let, revet rødbede og æg sammen med smørret. Til sidst, tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen sammen, indtil den er jævn. Fyld dejen i muffinsformene med en ske eller sprøjtepose. Bages midt i ovnen i ca. 10 – 12 minutter. Hvis du laver store muffins, skal du øge bagetiden. Lad muffinsene køle af.
- Smelt chokoladen på lav effekt i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Pisk det stuetempererede smør og tilsæt kakaopulver og SteviaSweet Drys-Let. Pisk grundigt. Hæld den smeltede, delvist afkølede chokolade i blandingen. Til sidst, tilsæt den kolde creme langsomt og rør sammen til en jævn masse. Dekorér muffinsene med glasur, kakao- og chokoladepulver.
- Du kan også servere muffinsene uden glasur.
Ingredienser til 15 portioner (små)
Muffin
2 dl | rødbede |
2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
2 dl | smør |
4 | æg |
3 1/2 dl | hvedemel |
1 dl | kakaopulver |
1 tsk | stødt vanilje |
1 tsk | stødt kanel |
1 1/2 tsk | bagepulver |
Glasur
125 g | mørk chokolade |
200 g | smør |
1 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1/2 dl | kakaopulver |
1 dl | fløde (38 %) |
Serveres med
Kakaopulver | |
Mørkt chokoladepulver |