Muffins med rødbede og chokolade

60 min.
355 kcal
SteviaSweet Drys-Let

En dristig kombination: Rødbeder møder kakaobønne – en vidunderlig forbindelse imellem det krydrede og det bittersøde.

Næringsværdi Per portion

355
kcal
1493
kj
5
Protein
17
Kulhydrater
30
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde uden sukker

  1. Ovnen opvarmes til 175 °C.
  2. Smelt smørret, bland de tørre ingredienser sammen, skræl rødbederne og riv dem godt på rivejernet. Rør SteviaSweet Drys-Let, revet rødbede og æg sammen med smørret. Til sidst, tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen sammen, indtil den er jævn. Fyld dejen i muffinsformene med en ske eller sprøjtepose. Bages midt i ovnen i ca. 10 – 12 minutter. Hvis du laver store muffins, skal du øge bagetiden. Lad muffinsene køle af.
  3. Smelt chokoladen på lav effekt i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Pisk det stuetempererede smør og tilsæt kakaopulver og SteviaSweet Drys-Let. Pisk grundigt. Hæld den smeltede, delvist afkølede chokolade i blandingen. Til sidst, tilsæt den kolde creme langsomt og rør sammen til en jævn masse. Dekorér muffinsene med glasur, kakao- og chokoladepulver.
  4. Du kan også servere muffinsene uden glasur.

Ingredienser til 15 portioner (små)

Muffin

2 dl rødbede
2 dl SteviaSweet Drys-Let
2 dl smør
4 æg
3 1/2 dl hvedemel
1 dl kakaopulver
1 tsk stødt vanilje
1 tsk stødt kanel
1 1/2 tsk bagepulver

Glasur

125 g mørk chokolade
200 g smør
1 dl SteviaSweet Drys-Let​
1/2 dl kakaopulver
1 dl fløde (38 %)

Serveres med

Kakaopulver
Mørkt chokoladepulver