Limetærte
Vores limetærte er en sand solstråle på triste efterårsdage. Og det med få kalorier – en solrig fristelse...
Næringsværdi Per portion
164
kcal
690
kj
4
Protein
10
Kulhydrater
12
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Opvarm ovnen til 175 °C.
- Læg bagepapir i bunden af en springform (Ø 24 cm). Smelt smørret. Blend imens kiksene i køkkenmaskinen, hæld de blendede kiks sammen med det smeltede smør og rør rundt til en ensartet masse. Fordel kikseblandingen i bunden af springformen, og lidt op ad kanterne, og tryk den let ned. Bag bunden i ca. 8 minutter ved 175 °C.
- Kom herefter æggeblommerne i en røreskål og pisk let med håndmikseren. Tilsæt kondenseret mælk, revet limeskal, SteviaSweet Drys-Let og limesaft og rør til en ensartet masse. Fordel fyldet på den forbagte bund og bag tærten på nederste rille i yderligere 15 – 20 minutter.
- Tag tærten ud af ovnen. Den skal stadig være lidt blød i midten. Lad tærten køle af i køleskabet i ca. 3 timer eller gerne natten over.
- Inden servering pyntes tærten med flødeskum, revet limeskal og limebåde.
Ingredienser för 16 portioner
Bund
200 g | fuldkornskiks med lavt sukkerindhold |
75 g | smeltet smør |
Fyld
4 | æggeblommer |
400 g | usødet kondenseret mælk |
1 dl (10 g) | SteviaSweet Drys-Let |
3/4 dl | limesaft |
revet skal af 2 limefrugter |
Serveres med
1 dl | flødeskum |
limebåde | |
revet limeskal |