Kyllingespyd med spidskåls- og ærtesalat
Her kommer satay-spyd i en version med kålsalat og ærter på bordet. De vil med garanti begejstre Asien-fans...
Næringsværdi Per portion
314
kcal
1318
kj
39
Protein
10
Kulhydrater
13
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Læg træspyddene i blød i koldt vand.Skær kyllingefileterne på langs i tynde strimler. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og hæld halvdelen af den over kyllingestrimlerne. Bland godt, og lad dem trække i marinaden i 30 minutter. Imens laves spidskålssalaten.
- Fjern de yderste blade på kålen. Skær kålen i fire stykker, og fjern den hårde stok. Snit kålen i tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen med den fintsnittede dild. Kom dressingen og ærter ned til kålstrimlerne, og bland godt.Lad salaten trække i køleskabet og tilbered spyddene imens.
- Tænd ovnen på 250 °C.
- Put kyllingestrimlerne på spyd, og læg dem på en bageplade. De steges øverst i ovnen i cirka 10 minutter, eller indtil kødet er mørt. Pensl de færdige kyllingespyd med resten af marinaden, og nyd dem sammen med kålsalaten.
Ingredienser til 4portioner
Kyllingespyd
500 g | kyllingebrystfilet |
2 spsk (50 g) | neutralt jordnøddesmør |
1/2 dl | kokosmælk |
1/2 tsk | stærk chilipasta |
1 | limesaft |
1/2 tsk | salt |
20 dråber | SteviaSweet Flydende |
Spidskålssalaten
300 g | spidskål |
100 g | ærter (friske eller frosne) |
100 g | kvark (evt. fromage frais) |
1 tsk | dijonsennep |
2 spsk | frisk dild |
10 dråber | SteviaSweet Flydende |
1/2 tsk | salt |
friskkværnet sort peber |