Kvarkkager uden sukker
Gærboller, fyldt med kvark, sødet med Stevia og med den fantastisk krydrede smag af kardemomme. Starten på en velsmagende dag.
Næringsværdi Per portion
169
kcal
712
kj
6.5
Protein
21.5
Kulhydrater
6.5
Fedt
33
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Opvarm mælken til middel varme.
- Drys gæren ind i mælken, og tilsæt ægget, SteviaSweet Drys-Let, salt og kardemomme.
- Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen grundigt.
- Tilsæt det bløde smør sammen med det sidste mel. Dejen skal være blød.
- Ælt dejen, indtil den er ensartet og løsner sig fra hænderne og skålen. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den trække på et roligt sted, indtil den har dobbelt størrelse.
- Rør ingredienserne til fyldet sammen.
- Ælt den hævede dej ensartet. Del dejen i 16 stykker.
- Form små runde boller af stykkerne og læg dem på en plade med bagepapir (sørg for, at der er plads imellem bollerne!). Lad dem trække videre.
- Varm ovnen op til 225 grader.
- Rul et drikkeglas i mel og tryk fordybninger i midten af bollerne med det.
- Pensl fordybningernes kanter med æg.
- Hæld kvarkfyldet ensartet ned i fordybningerne.
- Bag på midterste skinne i ca. 10-12 minutter.
Ingredienser til 16 portioner
2 1/2 dl | mælk |
25 g | gær |
1 | æg |
3/4 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 tsk | salt |
2 tsk | kardemomme |
7 dl | hvidt mel |
75 g | smør på stuetemperatur |
Fyld
200 g | kvark |
1 | æg |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 tsk | revet citronskal |
1/2 tsk | stødt vanilje |
1 | æg til pensling |