Kanelsnegle uden sukker
Brug lidt tid og bag med kærlighed: Sådan bliver vores kanelsnegle helt perfekte. ✔︎ sødet med Stevia ✔︎
Næringsværdi Per portion
424
kcal
1017
kj
5.5
Protein
22.5
Kulhydrater
14.5
Fedt
27
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Bland mælk (42 °C), æg og krydderier. Bland de tørre ingredienser med tørgæren. Tilsæt væsken og rør sammen til en glat og smidig dej. Tilsæt til sidst det smeltede smør.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve et varmt sted i cirka 15 minutter.
- Til fyldet: Bland kanal, SteviaSweet Drys-let og hvedemel med det stuevarme smør.
- Læg den hævede dej på en meldrysset overflade. Rul dejen ud til en ca. 5 mm tyk firkant. Fordel fyldet tyndt og ensartet på dejen.
- Fold en tredjedel af dejen fra den øverste kant ind mod midten, læg derefter den nederste kant over dejen til den øverste kant. Dejen har nu tre lag.
- Skær i ca. 3 cm brede strimler med en pizzaskærer eller en skarp kniv. Strimlerne lægges med snitfladen nedefter, så kanelsnoningen ses. Tryk enderne lidt ind, så de ikke kan åbne sig i ovnen. Lad kanelsneglene hæve et beskyttet sted under et viskestykke ca. 45 minutter eller indtil de er blevet dobbelt så store.
- Pensl kanelsneglene med æg og drys med mandelstykker. Bages på midterste rille i ovnen ved 225 °C i ca. 10-15 minutter.
Ingredienser til 16 stykker
2 1/2 dl | mælk |
1 | æg |
7 dl | hvedemel |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
2 tsk | kardemomme |
1/4 tsk | salt |
1 pose | tørgær |
1 dl | smeltet smør |
Fyld
1 spsk | kanel |
1 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 spsk | hvedemel |
150 g | smør (stuetemperatur) |
Til pensling og som pynt
1 | æg |
Mandelsplinter |