Julecookies med hasselnødder uden sukker
Juledessert fra Frankrig: Forkæl dine nærmeste med Bûche de Noël, en lækker roulade af chokolade, tyttebær og mascarpone.
Næringsværdi Per portion
88
kcal
372
kj
1.5
Protein
5
Kulhydrater
7
Fedt
19
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Pisk smørret luftigt. Tilsæt ægget, som har stuetemperatur, og pisk det godt. Bland malede hasselnødder, bagepulver og krydderier i og vend det forsigtigt i den luftige masse. Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter.
- Opvarm ovnen til 175 °C.
- Del dejen i to og rul dem ud til to pølser. Skær hver dejpølse i 16 lige store stykker. Form stykkerne til kugler. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk, så de bliver flade. Tryk en hel hasselnød ned i midten af hver kugle.
- Bages på midterste rille i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Ingredienser
200 g | smør |
1 1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 | æg |
3 dl | hvidt mel |
1/2 dl | malede hasselnødder |
1 tsk | bagepulver |
1 1/2 tsk | stødt kanel |
1/4 tsk | stødt ingefær |
1/4 tsk | stødt nellike |
Til servering
32 | hasselnødder |