Havrecrumble med rabarber uden sukker

15 min.
345 kcal
SteviaSweet Drys-Let

Det er ikke pænt at slikke sin tallerken ren? Denne rabarber-crumble med havregyn, pære og frisk rosmarin vil måske få dig til at ændre mening.

Næringsværdi Per portion

345
kcal
1448
kj
8
Protein
35
Kulhydrater
19
Fedt
304
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmådeuden sukker

 

  1. Opvarm ovnen til 225°C.
  2. Skær rabarberne i tynde stykker (ca. 5 mm) og pæren i både. Hak rosmarinen. Bland rabarber, pære, SteviaSweet Drys-Let og krydderurter sammen og fordel blandingen i et smurt ovnfast fad.
  3. Bland blødt smør, havregryn og SteviaSweet Drys-Let sammen til en smuldret masse. Fordel massen ensartet over rabarberen. Sæt crumblen i ovnen og bag den på den midterste rille i ca. 20 minutter, indtil den er dejligt gyldenbrun.
  4. Pisk fløde, yoghurt og krydderier sammen og servér cremen til den varme rabarber-havrecrumble.

Ingredienser til 4portioner

250 g rabarber
1 stor pære
1 kvist frisk rosmarin
1 dl SteviaSweet Drys-Let​
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk vaniljepulver

Crumble-blanding

50 g smør
2 dl havregryn
1 dl SteviaSweet Drys-Let

Serveres med

1/2 dl piskefløde (38 %)
50 g tyrkisk yoghurt
1/4 tsk vaniljepulver
1 tsk SteviaSweet Drys-Let