Græskarkage
Ønsker du at bage en græskarkage uden sukker? Så har vi en opskrift til dig med sødmen af Stevia – du vil elske den!
Næringsværdi Per portion
289
kcal
1215
kj
5.5
Protein
16.5
Kulhydrater
22
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Opvarm ovnen til 175 °C.
- Smør kanterne af en springform (Ø 20 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Skræl græskarret og høvl det efterfølgende fint. Slå æggene ud i en skål og bland sammen med SteviaSweet Drys-Let, olie og det revne græskar. Bland de tørre ingredienser med hinanden og tilsæt til græskarmassen. Hæld dejen i formen og bag den i ovnen på midterste skinne i ca. 40-45 minutter.
- Tag herefter kagen ud af ovnen, lad den køle let af og tag den ud af formen. Skær den afkølede kage vandret igennem i midten. Rør fromage frais smidig og rør det bløde smør og SteviaSweet Drys-Let i med blenderen.
- Læg den nederste del af kagebunden på et serveringsfad og sprøjt lidt mælk henover. Fordel en tredjedel af fromage-frais-blandingen ovenpå. Væd herefter ligeledes undersiden af den øverste kagedel med mælk og læg den på bunden, som er smurt med fromage frais. Tryk let på kagen. Fordel resten af fromage frais på kagens overside og kanter. Pynt med revet græskar og græskarkerner.
Ingredienser til 8 portioner
Græskarkage
300 g | græskar (moskusgræskar, butternut) |
3 | æg |
3 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 dl | olie |
230 g | hvedemel |
1 spsk | kanel |
1 tsk | ingefær, malet |
2 tsk | bagepulver |
Fyld og glasur
200 g | fromage frais natur |
100 g | blødt smør |
1 1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1/2 dl | mælk |
Serveres med
Revet græskar |
Græskarkerner |