Gazpacho af vandmelon og tomatsalsa (vegansk)

Gazpacho
400 g | modne tomater |
400 g | vandmelon (uden skal) |
1/2 | agurk |
1 | fed hvidløg |
1 spsk | rødvinseddike |
1/2 tsk | chiliflager |
1 tsk | salt |
10 dråber | SteviaSweet Flydende |
Tomatsalsa
200 g | perle- eller cherrytomater |
2 | forårsløg |
1/2 | limeskal revet |
1 spsk | limesaft |
1 spsk | olivenolie |
1/2 tsk | salt |
3 dråber | SteviaSweet Flydende |
frisk basilikum |
Skær tomaterne midt over og fjern stilkene. Skær agurken og vandmelonen i små stykker. Læg stykkerne og alle gazpacho-ingredienserne i en blender og purér dem jævn. Lad gazpachoen afkøle i køleskabet en time før servering.
Skær forårsløg i tynde ringe. Skær tomaterne midt over. Riv limeskal og pres saften ud over tomaterne. Bland alle salsa-ingredienserne sammen og lad salsaen trække 15 minutter før servering.
Anret den kolde gazpacho i portioner i serveringsskåle. Pynt med tomatsalsa og friske basilikumblade.
Næringsværdi Per portion
95 | kcal |
399 | kJ |
2 | Protein i g |
14 | Kulhydrater i g |
3 | Fedt i g |
NULL | kcal besparelse i sukker |