Cheesecake med mango

30 min.
268 kcal
SteviaSweet Drys-Let

Hent New York hjem i stuen – eller endnu bedre: New York med et strejf af det eksotiske. Denne mango-cheesecake gør dig til en stjerne på cheesecake-himlen...

Næringsværdi Per portion

268
kcal
1126
kj
4
Protein
19
Kulhydrater
20
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde

Læg bagepapir i en bageform med aftagelig bund (Ø 20 cm). Blend småkagerne til de er pulveriserede i en foodprocessor. Tilsæt smeltet smør og rør sammen til en jævn masse. Tryk massen ned i bunden af formen og stil den koldt.
Blødgør husblasbladene i koldt vand. Pisk fløden, indtil du har et let skum. Rør langsomt umodnet ost, SteviaSweet Drys-Let og halvdelen af mangopuréen sammen. Ved at bruge en håndmikser får du et jævnt resultat.
 
Klem husblasbladene fri for vand og tilsæt dem til den resterende mangopuré. Varm blandingen i en mikrobølgeovn eller gryde for at smelte husblasbladene. Hæld puréen langsomt ned i ostemassen, mens der samtidigt røres rundt. Til sidst, tilføj flødeskummet i to portioner. Hæld massen i formen og lad den sætte sig ved en kold temperatur i 4 – 5 timer eller natten over.
 
Forbered glasuren. Blødgør husblasbladene i koldt vand. Afmål mangopuréen, kom den i en gryde og lad det komme i kog. Klem husblasbladene fri for overskydende vand og opløs dem i den resterende mangopuré. Lad blandingen afkøle et øjeblik. Hæld glasuren over kagen, tæt på kagens overflade, og stil den koldt, indtil overfladen har sat sig. Tag kagen ud af formen ved hjælp af en kniv i en cirkulær bevægelse, sæt kagen over på en serveringsbakke og dekorér med årstidens frugter eller bær.

Back

Ingredienser til 8 - 10 portioner

Bund

150 g sukkerfri småkager eller fuldkornstvebakker
3/4 dl g smeltet smør

Fyld

3 husblasblade
2 dl fløde (38 %)
2 dl usødet mangopuré
2 dl ulagret, umodnet ost
1 dl SteviaSweet Drys-Let

Glasur

2 dl usødet mangopuré
1 1/2   husblasblade

Serveres med

  Frisk mango, ananas, kiwi eller årstidens bær
Back