Bûche de Noël 

20 min.
197 kcal
SteviaSweet Crystal

Juledessert fra Frankrig: Forkæl dine nærmeste med Bûche de Noël, en lækker roulade af chokolade, tyttebær og mascarpone.

Næringsværdi Per portion

197
kcal
829
kj
5
Protein
10
Kulhydrater
15.5
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier

Fremgangsmåde uden sukker

  1. Opvarm ovnen til 200 °C.
  2. Kom æggene i skål og pisk dem let. Tilføj SteviaSweet Crystal under kraftig omrøring. Bland de tørre ingredienser sammen og si dem ned i den luftige masse. Vend det hele forsigtigt med en dejskraber. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den på midterste rille i ovnen i ca. 6-8 minutter. Tag rouladebunden ud af ovnen og vend den over på et nyt stykke bagepapir. Lad den køle af, mens fyldet forberedes.
  3. Rør yoghurt, mascarpone, SteviaSweet Crystal og vaniljen sammen til en fast skum. Fugt rouladebunden med lidt vand, hvis den allerede er blevet tør. Fordel fyldet på bunden og rul bunden sammen til en fast roulade ved hjælp af et stykke bagepapir. Vikl rouladen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i ca. 1 time.
  4. Smelt chokoladen til glasuren på laveste effekt i mikroovnen. Tilsæt crème fraîche under kraftig omrøring. Fordel cremen på rouladeni, det du laver et træstammemønster. Til sidst pyntes rouladen med tranebær og rosmarin.
  5. Sæt evt. små “grene” på: Skær små stykker af rouladen og sæt dem på rouladen.

Ingredienser til 32 portioner

Rouladens bund

3 æg
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 dl kartoffelstivelse
2 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver

Fyld

1 dl fedtfattig yoghurt
200 g mascarpone
1 spsk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk malet vanilje

Glasur

100 g mørk chokolade
100 g crème fraîche

Til servering

50 g tranebær
Frisk rosmarin