Brødbudding, pocherede nektariner og vaniljesauce

25 g | smør |
150 g | landbrød |
4 dl | mælk |
2 | æg |
10 g | SteviaSweet Drys-Let |
50 g | malede mandler |
1 tsk | stødt kanel |
1/2 tsk | stødt vanilje |
Kogte nektariner
2 | nektariner |
1/2 dl | vand |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 | Saft og revet skræl fra 1 appelsin |
Vaniljesauce
1 dl | mælk |
1 dl | piskefløde |
5 g | SteviaSweet Drys-Let |
1/2 tsk | stødt vanilje |
3 | æggeblommer |
Tænd ovnen på 175 °C.
Smelt smørret og brug en lille smule af det til at smøre fadet/panden (15 x 20 cm). Skær brødet i tern på ca. 2 cm Bland mælk, æg, SteviaSweet Drys-Let og de malede mandler i en skål. Tilføj krydderierne og croutonerne, og lad blandingen hvile i 10 minutter. Hæld blandingen i et ovnfast fad, hæld smørret ud over blandingen og bag den i midten af ovnen i ca. 35 – 40 minutter indtil blandingen er geléagtig.
Vask nektarinerne grundigt. Halver nektarinerne og fjern stenene. Skær nektarinerne i trekantede stykker, ved først at skære de halve nektariner i både/stykker og derefter skære dem over på tværs. Kog vandet, SteviaSweet Drys-Let og appelsinsaften op i en gryde. Tilføj nektarinstykkerne og revet appelsinskræl i gryden og lad blandingen marinere under et låg eller plastfolie i 15 minutter.
Forbered vaniljesaucen. Kom mælk, fløde, vanilje og SteviaSweet Drys-Let i en gryde og kog op. Del æggeblommerne og kom dem i skålen Hæld den varme væske over æggeblommerne under hurtig omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og pisk blandingen ved lav varme, indtil den bliver tyk og skummet og overfladen falder ned.
Server brødbuddingen med nektariner og vaniljesauce.
Næringsværdi Per portion
329 | kcal |
1381 | kJ |
11.5 | Protein i g |
22 | Kulhydrater i g |
22 | Fedt i g |
NULL | kcal besparelse i sukker |