Brioche-boller uden sukker

11 g | tørgær |
1 spsk | SteviaSweet Drys-Let |
1 tsk | salt |
1 tsk | gurkemeje eller fennikelfrø |
7 dl | hvidt mel |
3 dl | mælk |
1 | æg |
50 g | smør (stuetemperatur) |
Påsmøres
1 | æg |
Sesamfrø |
- Rør tørgær, SteviaSweet Drys-Let, salt og gurkemeje eller fennikelfrø sammen. Tilsæt halvdelen af melet. Opvarm mælken til 42 °C. Rør den varme mælk sammen med mel- og gærblandingen og rør rundt, indtil du har en jævn masse. Tilsæt resten af melet og ægget. Rør dejen sammen i 10 minutter i køkkenmaskinen, indtil den løsner sig fra skålen. Tilsæt til sidst den stuevarme smør og fortsæt med at røre rundt i dejen i 5 minutter. Dejen skal være løs, men smidig.
- Lad dejen hvile i en time og hæve. Form 12 boller af den hævede dej læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve videre.
- Opvarm ovnen til 200 °C. Pisk æggeblomme og æggehvide sammen, og pensl bollerne med æg og drys sesamfrø henover. Bag bollerne 15-20 minutter i ovnen på midterste rille, eller indtil Brioche-bollerne har fået lidt farve.
- Serveres varme til morgenmad eller brunch. Brioches-bollerne egner sig også glimrende som burgerboller til hamburgers.
Næringsværdi Per portion
191 | kcal |
803 | kJ |
6.5 | Protein i g |
28.5 | Kulhydrater i g |
5.5 | Fedt i g |
10 | kcal besparelse i sukker |