Blåbær-yoghurt-cheesecake
Måske verdens smukkeste ostekage. I hvert fald dog den mest velsmagende:
Næringsværdi Per portion
252
kcal
1060
kj
5.5
Protein
20
Kulhydrater
17
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Hak kiksene i køkkenmaskinen eller i en plastpose med kagerullen. Smelt smørret og bland det sammen med kiksekrummerne. Tryk blandingen ned på bunden af en springform (Ø 20 cm), som er beklædt med bagepapir. Stil formen på køl.
- Lad gelatinepladerne bløde op i rigeligt vand. Blend blåbær med 100 ml vand med en blender eller stavblender. Skær vaniljestangen op på langs og løsn vaniljemarven med en knivklinge. Opbevar halvdelen til fyldet.
- Bland græsk yoghurt, fromage frais, SteviaSweet Crystal, halvdelen af vaniljemarven og halvdelen af blåbærblandingen. Brug en stavblender for en ensartet masse.
- Tryk gelatinepladerne ud og bland dem med den resterende blåbærmasse. Opvarm blandingen i mikroovnen eller på en pande, således at gelatinepladerne smelter. Hæld den varme puré lidt efter lidt i ostemassen under konstant omrøring. Hæld massen i springformen og lad den størkne i køleskabet i minimum 4 timer eller natten over. Kagen smager bedst dagen efter.
- Pynt kagen efter nogle timer i køleskabet. Blød gelatinen op i koldt vand. Bring vanilje og vand i kog. Tryk gelatinen ud og hæld den i den varme væske. Tilsæt blåbær og SteviaSweet Crystal. Fordel blandingen med en ske på kagens overflade og lad den størkne.TIP: Brug hindbær eller kirsebær som en variation i stedet for blåbær.
TIP: Brug friske bær som topping.
Ingredienser til 10 portioner
Bund
150 g | Digestive-kiks |
75 g | smør |
Fyld
5 | plader gelatine |
150 g | blåbær |
1 dl | koldt vand |
2 dl | fedtfri græsk yoghurt |
200 g | fromage frais natur |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1/2 | vaniljestang |
Til pynt
1 | plade gelatine |
1/2 dl | koldt vand |
1/2 | vaniljestang |
1 spsk | SteviaSweet Crystal |
100 g | blåbær |