Blåbær-solbærtærte med mascarponefyld
Blåbær på en hvid bund eller blåbær-solbær-mascarpone-pie, det lyder ikke bare lækkert, der er også lækkert!
Næringsværdi Per portion
329
kcal
1383
kj
5.5
Protein
9
Kulhydrater
26
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Smuldr køleskabskoldt smør i en blanding af SteviaSweet Crystal, hvedemel og bagepulver. Tilsæt vand, og bland til den er jævn. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
- Pres dejen ud i en tærteform og op ad kanterne med melede fingre. Læg et stykke bagepapir oven på dejen og hæld for eksempel tørrede bønner eller ris over som vægt. Bag bunden i midten af ovnen på 200 °C i cirka 20 minutter. Fjern bønnerne og bagepapiret, når bunden er afkølet lidt.
- Lav fyldet. Bland mascarpone, yoghurt, revet citronskræl og SteviaSweet Crystal sammen. Pisk blandingen let med en elpisker.
- Fordel fyldet på den afkølede tærtebund med en ske og pynt med blåbær og solbær.
Ingredienser til 8portioner
Bund
100 g | smør |
1/2 dl (40 g) | SteviaSweet Crystal |
2 1/2 dl (160 g) | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | koldt vand |
Fyld
250 g | mascarpone |
1 dl (100 g) | smagsneutral yoghurt |
revet citronskræl fra en halv citron | |
1 1/2 spsk. | SteviaSweet Crystal |
200 g | blåbær |
100 g | solbær |