
Blåbær-solbærtærte med mascarponefyld
Blåbær på en hvid bund eller blåbær-solbær-mascarpone-pie, det lyder ikke bare lækkert, der er også lækkert!
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Smuldr køleskabskoldt smør i en blanding af SteviaSweet Crystal, hvedemel og bagepulver. Tilsæt vand, og bland til den er jævn. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Pres dejen ud i en tærteform og op ad kanterne med melede fingre. Læg et stykke bagepapir oven på dejen og hæld for eksempel tørrede bønner eller ris over som vægt. Bag bunden i midten af ovnen på 200 °C i cirka 20 minutter. Fjern bønnerne og bagepapiret, når bunden er afkølet lidt.
Lav fyldet. Bland mascarpone, yoghurt, revet citronskræl og SteviaSweet Crystal sammen. Pisk blandingen let med en elpisker.
Fordel fyldet på den afkølede tærtebund med en ske og pynt med blåbær og solbær.
Ingredienser til 8portioner
Bund
100 g | smør |
1/2 dl (40 g) | SteviaSweet Crystal |
2 1/2 dl (160 g) | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | koldt vand |
Fyld
250 g | mascarpone |
1 dl (100 g) | smagsneutral yoghurt |
revet citronskræl fra en halv citron | |
1 1/2 spsk. | SteviaSweet Crystal |
200 g | blåbær |
100 g | solbær |