Asparges og bruschetta med basilikumdressing
Fejr foråret: Forvandl blød ricotta, krydrede radiser og sprøde asparges til en saftig grøn asparges-bruschetta med basilikumdressing.
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Til start, forbered basilikumdressingen. Pres citronsaften og pluk basilikumsbladene af stilken. Mal/hak hvidløgsfeddene en smule. Put alle ingredienser i blenderskålen og kør med blenderen, indtil blandingen er glat og jævn. Du kan også lave dressingen med en blender.
Vask aspargesene grundigt og skær deres hårde træagtige bund (2 cm) af. Du behøver nødvendigvis ikke at pille skrællen af grønne asparges. Vask også radiserne og skær dem i tynde skiver.
Grill det skiveskårede brød på begge sider på den varme grillpande. Læg skiverne til side til at vænte med. Nu skal aspargesene grilles. Lad aspargesene stege på panden i 5 – 7 minutter, imens du vender dem af og til. Tag aspargesene af panden og mariner dem med et par skefulde basilikumdressing og strø lidt salt på dem, imens de stadigvæk er varme.
Saml brødene. Smør ricotta osten på brødene ved hjælp af en ske og derefter læg aspargesene ovenpå osten. Dekorer med spirer og radiser, og hæld basilikumdressing oven på den færdige anretning.
Ingredienser til 4portioner
4 | store skiver landbrød |
400 g | friske grønne asparges |
250 g | blød ricotta ost |
100 g | lucernespirer |
10 | små røde radiser |
salt |
Basilikumdressing
1/2 | saft fra ½ citron |
2 1/2 dl | friske basilikums blade |
1 | fed hvidløg |
1 dl | mild sød olivenolie |
15 spsk | SteviaSweet Flydende |
1/2 tsk | salt |