Vaniljesandkage med rabarberkompot uden sukker

Kage
100 g | smør |
4 dl | hvedemel |
1 dl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | vaniljepulver |
2 tsk | bagepulver |
3 | æg |
100 g | cremefraiche |
Rabarberkompot
400 g | rabarber |
1 1/2 dl | vand |
1 dl | SteviaSweet Crystal |
4 g | plantebaseret geleringsmiddel |
1 tsk | vaniljepulver |
2 | kviste rosmarin |
Til servering
200 g | græsk yoghurt, 0% fedt |
- Smør en aflang kage- eller brødform (ca. 1 liter) og drys den med mel.
- Opvarm ovnen til 175 °C.
- Smør en aflang kage- eller brødform (ca. 1 liter) og drys den med mel. Opvarm ovnen til 175 °C. Ælt smør, mel, SteviaSweet Crystal, vanilje og bagepulver sammen i hånden til en smuldredej. Rør cremefraiche og æg sammen. Hæld halvdelen af cremefraicheblandingen i dejen og rør det sammen til en ensartet masse med håndmikseren. Gentag det samme med resten af blandingen.
- Hæld dejen ned i formen, stryg overfladen glat og stil kagen i ovnen. Bages i 30 minutter. Sæt ovntemperaturen ned til 150 °C og lad kagen bage i yderligere 20-25 minutter. Herefter tages kagen ud af ovnen, husk at lade den køle lidt af, inden du vender den ud af kageformen.
- Skyl og rens rabarberne og skær dem i ca. 1 centimeter lange stykker. Kom vand, SteviaSweet Crystal, geleringsmiddel og vanilje ned i en flad pande. Bring massen i kog under konstant omrøring. Tilsæt rabarberne og lad det koge under lukket låg ved lav varme i ca. 10-15 minutter, eller indtil rabarberne er blevet bløde. Tag panden af komfuret, tilsæt rosmarinkviste og lad det trække i 15 minutter.
- Server kagen til dessert. Skær kagen i skiver og pynt med yoghurt og rabarberkompot.
Næringsværdi Per portion
191 | kcal |
802 | kJ |
5.5 | Protein i g |
16.5 | Kulhydrater i g |
11.5 | Fedt i g |
121 | kcal besparelse i sukker |