Vaniljesandkage med rabarberkompot uden sukker

15 min.
191 kcal
SteviaSweet Crystal

Sådan en vaniljesandkage med rabarberkompot og Stevia og en let duft af rosmarin, har du sikkert aldrig smagt før. Eller?

Næringsværdi Per portion

191
kcal
802
kj
5.5
Protein
16.5
Kulhydrater
11.5
Fedt
121
kcal besparelse i sukker

 

  1. Smør en aflang kage- eller brødform (ca. 1 liter) og drys den med mel.
  2. Opvarm ovnen til 175 °C.
  3. Smør en aflang kage- eller brødform (ca. 1 liter) og drys den med mel. Opvarm ovnen til 175 °C. Ælt smør, mel, SteviaSweet Crystal, vanilje og bagepulver sammen i hånden til en smuldredej. Rør cremefraiche og æg sammen. Hæld halvdelen af cremefraicheblandingen i dejen og rør det sammen til en ensartet masse med håndmikseren. Gentag det samme med resten af blandingen.
  4. Hæld dejen ned i formen, stryg overfladen glat og stil kagen i ovnen. Bages i 30 minutter. Sæt ovntemperaturen ned til 150 °C og lad kagen bage i yderligere 20-25 minutter. Herefter tages kagen ud af ovnen, husk at lade den køle lidt af, inden du vender den ud af kageformen.
  5. Skyl og rens rabarberne og skær dem i ca. 1 centimeter lange stykker. Kom vand, SteviaSweet Crystal, geleringsmiddel og vanilje ned i en flad pande. Bring massen i kog under konstant omrøring. Tilsæt rabarberne og lad det koge under lukket låg ved lav varme i ca. 10-15 minutter, eller indtil rabarberne er blevet bløde. Tag panden af komfuret, tilsæt rosmarinkviste og lad det trække i 15 minutter.
  6. Server kagen til dessert. Skær kagen i skiver og pynt med yoghurt og rabarberkompot.
     
Back

Kage

100 g smør
4 dl hvedemel
1 dl SteviaSweet Crystal
1/2 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
3 æg
100 g cremefraiche

Rabarberkompot

400 g rabarber
1 1/2 dl vand
1 dl SteviaSweet Crystal
4 g plantebaseret geleringsmiddel
1 tsk vaniljepulver
2 kviste rosmarin

Til servering

200 g græsk yoghurt, 0% fedt
Back