Valnød-æbleformkage
Valnødder og æbler er klassiske ingredienser i madlavning. Begge dele er rigtig gode at kombinere i en kage, f.eks. i denne lækre Gugelhupf.
Næringsværdi Per portion
160
kcal
671
kj
3.5
Protein
14
Kulhydrater
10
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Tænd ovnen på 175 °C.
- Smør en 1,5 liter bageform og drys rasp over. Hak valnødderne fint.
- Bland mel, bagepulver og krydderier. Pisk smør og SteviaSweet Drys-Let. Tilsæt æggene et ad gangen og tilsæt til sidst de tørre ingredienser, valnødderne og æblepuréen.
- Hæld dejen i formen og bag i midten af ovnen i cirka 45 minutter, eller indtil kagen er færdig. Vend kagen om, efter den er afkølet lidt.
Ingredienser til 16portioner
| 150 g | smør |
| 2 dl (200g) | SteviaSweet Drys-Let |
| 3 | æg |
| 4 dl (260 g) | hvedemel |
| 2 tsk. | bagepulver |
| 1 tsk. | kanel |
| 1/2 tsk. | kardemomme |
| 150 g | æblepuré |
| 25 g | valnødder |
| smør og rasp til at mele bageformen |