Tofu i sursod sauce (vegansk)
Her er den veganske variant af Sweet & Sour – en komposition, der er en variation af grøntsager, krydderier og tofu. Det ville være ærgerligt at spise den alene... del den hellere med nogen!
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Put alle ingredienser til den sursøde sauce i en skål og rør rundt, indtil SteviaSweet Crystal er opløst. Lad saucen stå. Lad tofuen dryppe godt af og skær den i terninger (1,5 x 1,5 cm). Hæld halvdelen af den vegetabilske olie på en varm pande og brun tofuterningerne lidt i 7-8 minutter. Læg terningerne fra på en tallerken.
Findel hvidløg og ingefær. Del radiserne i fire dele og pluk broccolien i buketter. Skær forårsløg i tynde ringe.
Brun hvidløg og ingefær lidt i den vegetabilske olie. Tilsæt chilipulver, radiser og broccoli og steg yderligere et par minutter. Hæld den grundigt omrørte sursøde sauce i panden og kog op. Tilsæt tofuterningerne og varm dem op et par minutter. Servér saucen med kogt ris. Pynt anretningen med frisk koriander og ristede cashewnødder.
Ingredienser til 2 - 3 portioner
200 g | fast Tofu |
2 spsk | vegetabilsk olie |
2 | fed hvidløg |
1 tsk | frisk ingefær |
1/4 tsk | chilipulver |
100 g | radiser |
100 g | broccolibuketter |
50 g | forårsløg |
Sursød sauce
1/2 dl | risvineddike |
1 dl | vand |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1 spsk | tomatpuré |
2 spsk | sojasovs |
2 tsk | majsstivelse |
salt |
Serveres med
4 spsk | ristede cashewnødder |
frisk koriander | |
(kogt ris) |