Smoothie-kage uden sukker
Smoothie i kageform - med sukkerfri müsli, æblemos, jordbær, bananer og kokosmælk. En skøn frugtagtig dessert!
Næringsværdi Per portion
222
kcal
933
kj
5.5
Protein
33
Kulhydrater
8
Fedt
33
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Beklæd bunden af en springform (20 cm) med bagepapir. Kanten pensles med lidt olie. Så er det nemmere at få kagen ud af formen.
- Hak müslien fint i køkkenmaskinen, hæld den i en skål og vend den med æblemos og SteviaSweet Drys-Let. Kom blandingen ned på bageformens bund og tryk den sammen.
- Blød husblassen op i koldt vand. Kom jordbær, bananer, SteviaSweet Drys-Let og vanilje ned i køkkenmaskinens skål. Tilføj 3/4 af kokosmælken og blend det til en ensartet masse. Vrid den udblødte husblas fri for vand og kom den ned i resten af kokosmælken. Varm blandingen i mikroovnen eller på en pande, indtil husblassen er helt opløst. Hæld blandingen ned i smoothie-massen og bagefter over i bageformen. Sæt blandingen i køleskabet i 4-5 timer, indtil den er fast.
- Tag forsigtigt kagen ud af formen og løft den over på et serveringsfad. Pynt kagen med jordbær og mynteblade.
Ingredienser til 8 portioner
Bund
150 g | sukkerfri müsli |
100 g | æblemos |
1 spsk | SteviaSweet Drys-Let |
Smoothie-fyld
15 g | husblas |
500 g | jordbær |
500 g | bananer |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1/2 tsk | vaniljepulver |
2 dl | kokosmælk |
Til servering
200 g | jordbær |
Mynte |