Pasta med karamelliserede løg og Karl Johan-svampe uden sukker

20 min.
429 kcal
SteviaSweet Drys-Let

Sund fuldkornspasta + karamelliserede løg + skovduftende Karl Johan-svampe = en tallerken fuld af lækre kalorier!

Næringsværdi Per portion

429
kcal
1801
kj
16.5
Protein
63
Kulhydrater
10
Fedt
15
kcal besparelse i sukker

 

  1. Skær løgene i halve og pil dem. Skær løgstykkerne i smalle strimler på langs.
  2. Varm olien op på en pande. Kom løgene på panden og lad dem stege ved middel varme i ca. 15-20 minutter. Rør rundt i løgene ind imellem. Hold varmen lav hele tiden og steg løgene, indtil de er gyldenbrune.
  3. Krydr løgene med rosmarin.
  4. Skru en anelse op for varmen, tilsæt de øvrige ingredienser og lad det stege.
  5. Skær svampene i skiver eller i kvarte. Pil skrællen af hvidløget og skær det i skiver. Steg svampe og hvidløg i lidt olie, indtil de er sprøde. Smag til med salt og peber.
  6. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Hæld al vandet fra den kogte pasta, og gem et par deciliter af kogevandet.
  7. Vend de karamelliserede løg og svampe i pastaen. Tilsæt ca. 1. deciliter kogevand. Det gør pastaen mere blød og ikke så tør.
  8. Serveres med revet parmesan og frisk glat persille.
Back

Karamelliserede løg

3 (500 g) store løg
2 spsk olie
1 stor kvist frisk rosmarin 
1 spsk SteviaSweet Drys-Let
1 spsk white wine vinegar
1 spsk vand
1/2 tsk salt

Stegte Karl Johan-svampe

300 g friske Karl Johan-svampe (eller champignoner)
fed hvidløg
1 tsk rapsolie
  salt
  peber
350 g fuldkornspasta Fettuccine

Til servering

  parmesan
  frisk glatbladet persille
Back