Pasta med karamelliserede løg og Karl Johan-svampe uden sukker
Sund fuldkornspasta + karamelliserede løg + skovduftende Karl Johan-svampe = en tallerken fuld af lækre kalorier!
Næringsværdi Per portion
429
kcal
1801
kj
16.5
Protein
63
Kulhydrater
10
Fedt
15
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Skær løgene i halve og pil dem. Skær løgstykkerne i smalle strimler på langs.
- Varm olien op på en pande. Kom løgene på panden og lad dem stege ved middel varme i ca. 15-20 minutter. Rør rundt i løgene ind imellem. Hold varmen lav hele tiden og steg løgene, indtil de er gyldenbrune.
- Krydr løgene med rosmarin.
- Skru en anelse op for varmen, tilsæt de øvrige ingredienser og lad det stege.
- Skær svampene i skiver eller i kvarte. Pil skrællen af hvidløget og skær det i skiver. Steg svampe og hvidløg i lidt olie, indtil de er sprøde. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Hæld al vandet fra den kogte pasta, og gem et par deciliter af kogevandet.
- Vend de karamelliserede løg og svampe i pastaen. Tilsæt ca. 1. deciliter kogevand. Det gør pastaen mere blød og ikke så tør.
- Serveres med revet parmesan og frisk glat persille.
Ingredienser til 4 portioner
Karamelliserede løg
3 (500 g) | store løg |
2 spsk | olie |
1 stor | kvist frisk rosmarin |
1 spsk | SteviaSweet Drys-Let |
1 spsk | white wine vinegar |
1 spsk | vand |
1/2 tsk | salt |
Stegte Karl Johan-svampe
300 g | friske Karl Johan-svampe (eller champignoner) |
2 | fed hvidløg |
1 tsk | rapsolie |
salt | |
peber | |
350 g | fuldkornspasta Fettuccine |
Til servering
parmesan | |
frisk glatbladet persille |