Ovnbagt græskar med feta og quinoasalat uden sukker
Dieser Salat mit Quinoa, Kürbis und Feta lässt keine Wünsche offen. Dank SteviaSweet ist das Rezept zusätzlich auch zuckerfrei.
Næringsværdi Per portion
337
kcal
1414
kj
12.5
Protein
36.5
Kulhydrater
14.5
Fedt
45
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Varm ovnen op til 225 °C.
- Skræl græskarret og skær det i halve på langs. Tag kernerne ud med en ske. Skær de halve græskar i kvarte.
- Hak hvidløget og rør det sammen med olivenolie, Sambal Oelek og salt.
- Læg græskarstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og gnid dem ind i kryddermarinaden på alle sider.
- Bages i ovnen i 15 minutter.
- Skræl løget og skær det i både. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af.
- Læg løg og kikærter på græskarstykkerne på bagepladen og bag det hele 10 minutter mere, eller indtil græskarstykkerne er bløde.
- Kom quinoakornene i en finmasket si og skyl dem under rindende varm vand.
- Koges efter anvisningen på pakken. Rør olivenolie, hvidvinseddike og SteviaSweet Drys-Let sammen.
- Smag til med salt, hak persillen og kom den i marinaden.
- Hæld marinaden over den let afkølede quinoa.
- Fetaen smuldres hen over quinoasalaten. Serveres med bagt græskar og marineret quinoa.
Ingredienser til 4 portioner
Ovnbagt græskar
1 kg | Butternut-græskar |
2 | fed hvidløg |
1 spsk | olivenolie |
1/2 tsk | chilipasta (Sambal Oelek) |
1/2 tsk | salt |
1 kviste | timian |
1 | rødløg |
200 g | kogte kikærter |
Quinoa
1 1/4 dl | quinoa |
2 spsk | olivenolie |
1/2 dl | hvidvinseddike |
3 tsk | SteviaSweet Drys-Let |
1/2 tsk | salt |
1/2 | bundt glatbladet persille |
Til servering
100 g | feta |