Ovnbagt græskar med feta og quinoasalat uden sukker

15 min.
337 kcal
SteviaSweet Drys-Let

Ovnbagt græskar

1 kg Butternut-græskar
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1/2 tsk chilipasta (Sambal Oelek)
1/2 tsk salt
1 kviste timian
1 rødløg
200 g kogte kikærter

Quinoa

1 1/4 dl quinoa
2 spsk olivenolie
1/2 dl hvidvinseddike
3 tsk SteviaSweet Drys-Let
1/2 tsk salt
1/2 bundt glatbladet persille

Til servering

100 g feta
Back

 

  1. Varm ovnen op til 225 °C.
  2. Skræl græskarret og skær det i halve på langs. Tag kernerne ud med en ske. Skær de halve græskar i kvarte.
  3. Hak hvidløget og rør det sammen med olivenolie, Sambal Oelek og salt.
  4. Læg græskarstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og gnid dem ind i kryddermarinaden på alle sider.
  5. Bages i ovnen i 15 minutter.
  6. Skræl løget og skær det i både. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af.
  7. Læg løg og kikærter på græskarstykkerne på bagepladen og bag det hele 10 minutter mere, eller indtil græskarstykkerne er bløde.
  8. Kom quinoakornene i en finmasket si og skyl dem under rindende varm vand.
  9. Koges efter anvisningen på pakken. Rør olivenolie, hvidvinseddike og SteviaSweet Drys-Let sammen.
  10. Smag til med salt, hak persillen og kom den i marinaden.
  11. Hæld marinaden over den let afkølede quinoa.
  12. Fetaen smuldres hen over quinoasalaten. Serveres med bagt græskar og marineret quinoa.

Næringsværdi Per portion

337 kcal
1414 kJ
12.5 Protein i g
36.5 Kulhydrater i g
14.5 Fedt i g
45 kcal besparelse i sukker