Jordbær-trifli
Trifli er indbegrebet af en britisk dessert: Forkæl dig selv med jordbær, mascarpone, et drys af kardemomme og hakkede pistacienødder.
Næringsværdi Per portion
380
kcal
1595
kj
6.8
Protein
14
Kulhydrater
33
Fedt
NULL
Sparede sukkerkalorier
Fremgangsmåde uden sukker
- Skær halvdelen af jordbærrene i skiver. Skær brødet i tern. Rør mælk, SteviaSweet Crystal og kardemomme sammen i en flad skål. Læg brødterningerne i blød i skålen med de andre ingredienser.
- Bland piskefløde, mascarpone, SteviaSweet Crystal og vaniljepulver i en skål. Pisk blandingen let sammen. Læg skiftevis trifli og jordbærskiverne i lag i en skål (ca. 1 liter). Stil skålen på køl i en time, så smagen får lov til at udvikle sig.
- Pynt triflien lige før den skal serveres. Skær de resterende jordbær i skiver og drys dem ud over triflien sammen med de hakkede pistacienødder og de friske mynteblade.
Ingredienser til 6 portioner
400 g | friske jordbær |
100 g | hvidt franskbrød |
1 dl | mælk |
2 spsk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | stødt kardemomme |
2 dl | piskefløde (38 %) |
250 g | mascarpone |
3 spsk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | vaniljepulver |
Serveres med
1 spsk | hakkede pistacienødder |
frisk mynte |