Hindbaer hasselnodkage med citron
De første forårstegn står for døren... Denne lækre kage med citron, hindbær og hasselnødder vækker forårsfeber og alt andet i dig.
Næringsværdi Per portion
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 °C.
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Bland de tørre ingredienser, krydderier og SteviaSweet Drys-Let sammen. Hæld smørret i en skål og tilsæt æggene og yoghurten. Pisk kraftigt med et piskeris. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt om i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform (Ø 20 – 22 cm) og bag ved middelvarme i ovnen 35 – 40 minutter. Lad kagen køle af.
Bland creme fraiche og SteviaSweet Drys-Let. Tilsæt revne citronskal og mascarponeost. Bland ingredienserne forsigtigt til en jævn masse.
Flæk den afkølede kage i to dele. Bland citronsaft, vand og SteviaSweet Drys-Let og fugt pladerne med væsken. Fordel 1/3 af citroncremen på bunden, læg en del af hindbærrene på kagen og læg kagelåget på. Fordel resten af cremen oven på kagen og pynt med hindbær og hasselnødder.
Ingredienser til 8 - 10 portioner
150 g | smør |
2 dl | yoghurt naturel |
2 | æg |
3 dl | hvedemel |
1 dl | hakkede hasselnødder (el. mandler) |
1 1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 tsk | bagepulver |
1 tsk | natron |
1 tsk | kanel |
1 tsk | stødt kardemomme |
Citroncreme
400 g | mascarponeost |
1 dl | creme fraiche |
1 1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 | Revet skal af citron |
Serveres med
1/2 dl | citronsaft |
1/2 dl | koldt vand |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
Serveres med
150 g | ristede hasselnødder |
200 g | friske hindbær |