Hindbaer hasselnodkage med citron

120 min.
560 kcal
SteviaSweet Drys-Let

De første forårstegn står for døren... Denne lækre kage med citron, hindbær og hasselnødder vækker forårsfeber og alt andet i dig.

Næringsværdi Per portion

560
kcal
2352
kj
12
Protein
20
Kulhydrater
48
Fedt
NULL
kcal besparelse i sukker

Varm ovnen op til 200 °C.

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Bland de tørre ingredienser, krydderier og SteviaSweet Drys-Let sammen. Hæld smørret i en skål og tilsæt æggene og yoghurten. Pisk kraftigt med et piskeris. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt om i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform (Ø 20 – 22 cm) og bag ved middelvarme i ovnen 35 – 40 minutter. Lad kagen køle af.
 
Bland creme fraiche og SteviaSweet Drys-Let. Tilsæt revne citronskal og mascarponeost. Bland ingredienserne forsigtigt til en jævn masse.
 
Flæk den afkølede kage i to dele. Bland citronsaft, vand og SteviaSweet Drys-Let og fugt pladerne med væsken. Fordel 1/3 af citroncremen på bunden, læg en del af hindbærrene på kagen og læg kagelåget på. Fordel resten af cremen oven på kagen og pynt med hindbær og hasselnødder.

Back

150 g smør
2 dl yoghurt naturel
2 æg
3 dl hvedemel
1 dl hakkede hasselnødder (el. mandler)
1 1/2 dl SteviaSweet Drys-Let
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk stødt kardemomme  

Citroncreme

400 g mascarponeost
1 dl creme fraiche
1 1/2 dl SteviaSweet Drys-Let
1 Revet skal af citron

Serveres med

1/2 dl citronsaft
1/2 dl koldt vand
1/2 dl SteviaSweet Drys-Let

Serveres med

150 g ristede hasselnødder
200 g friske hindbær
Back