Hindbaer hasselnodkage med citron

150 g | smør |
2 dl | yoghurt naturel |
2 | æg |
3 dl | hvedemel |
1 dl | hakkede hasselnødder (el. mandler) |
1 1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 tsk | bagepulver |
1 tsk | natron |
1 tsk | kanel |
1 tsk | stødt kardemomme |
Citroncreme
400 g | mascarponeost |
1 dl | creme fraiche |
1 1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
1 | Revet skal af citron |
Serveres med
1/2 dl | citronsaft |
1/2 dl | koldt vand |
1/2 dl | SteviaSweet Drys-Let |
Serveres med
150 g | ristede hasselnødder |
200 g | friske hindbær |
Varm ovnen op til 200 °C.
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Bland de tørre ingredienser, krydderier og SteviaSweet Drys-Let sammen. Hæld smørret i en skål og tilsæt æggene og yoghurten. Pisk kraftigt med et piskeris. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt om i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform (Ø 20 – 22 cm) og bag ved middelvarme i ovnen 35 – 40 minutter. Lad kagen køle af.
Bland creme fraiche og SteviaSweet Drys-Let. Tilsæt revne citronskal og mascarponeost. Bland ingredienserne forsigtigt til en jævn masse.
Flæk den afkølede kage i to dele. Bland citronsaft, vand og SteviaSweet Drys-Let og fugt pladerne med væsken. Fordel 1/3 af citroncremen på bunden, læg en del af hindbærrene på kagen og læg kagelåget på. Fordel resten af cremen oven på kagen og pynt med hindbær og hasselnødder.
Næringsværdi Per portion
560 | kcal |
2352 | kJ |
12 | Protein i g |
20 | Kulhydrater i g |
48 | Fedt i g |
NULL | kcal besparelse i sukker |