Buddha Bowl uden sukker (vegan)

10 min.
641 kcal
SteviaSweet Flydende

1 dl mørk ris/fuldkornsris
100 g kikærter
300 g søde kartofler
1 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
1 avocado
100 g surkål

Stærk peanutsauce

2 spsk Chunky Peanutbutter
2 spsk koldt vand
1 spsk limesaft
1 spsk sojasauce
1 tsk SteviaSweet Flydende
1 tsk Sambal Oelek

Til servering

  Karse eller urter
Back

 

  1. Forvarm ovnen til 225 °C.
  2. Kog ris iht. anvisning på pakken. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Bland kikærter og ternene af søde kartofler sammen, hæld dem i en ovnskål eller på en bageplade og krydr med olivenolie og salt. Bag i ovnen på øverste skinne i ca. 20 minutter eller indtil de søde kartofler er bidfaste. Hvis de søde kartofler skal have mere farve, kan der tændes for ovngrillen i nogle minutter.
  3. Bland alle ingredienser til saucen sammen. Krydr den færdige sødkartoffel-kikærtegratin med lidt sauce. Fordel risen i skåle og tilsæt avocado, surkål og søde kartofler. Pynt portionerne med friske urter og servér med peanutsauce.

Næringsværdi Per portion

641 kcal
2694 kJ
13.5 Protein i g
73 Kulhydrater i g
32.5 Fedt i g
100 kcal besparelse i sukker