Asparges og bruschetta med basilikumdressing

45 min.
430 kcal
SteviaSweet Flydende

Fejr foråret: Forvandl blød ricotta, krydrede radiser og sprøde asparges til en saftig grøn asparges-bruschetta med basilikumdressing.

Næringsværdi Per portion

430
kcal
1806
kj
11
Protein
18
Kulhydrater
35
Fedt
NULL
kcal besparelse i sukker

Til start, forbered basilikumdressingen. Pres citronsaften og pluk basilikumsbladene af stilken. Mal/hak hvidløgsfeddene en smule. Put alle ingredienser i blenderskålen og kør med blenderen, indtil blandingen er glat og jævn. Du kan også lave dressingen med en blender.
 
Vask aspargesene grundigt og skær deres hårde træagtige bund (2 cm) af. Du behøver nødvendigvis ikke at pille skrællen af grønne asparges. Vask også radiserne og skær dem i tynde skiver.
 
Grill det skiveskårede brød på begge sider på den varme grillpande. Læg skiverne til side til at vænte med. Nu skal aspargesene grilles. Lad aspargesene stege på panden i 5 – 7 minutter, imens du vender dem af og til. Tag aspargesene af panden og mariner dem med et par skefulde basilikumdressing og strø lidt salt på dem, imens de stadigvæk er varme.
 
Saml brødene. Smør ricotta osten på brødene ved hjælp af en ske og derefter læg aspargesene ovenpå osten. Dekorer med spirer og radiser, og hæld basilikumdressing oven på den færdige anretning.

Back

4 store skiver landbrød
400 g friske grønne asparges
250 g blød ricotta ost
100 g lucernespirer
10 små røde radiser
  salt

Basilikumdressing

1/2 saft fra ½ citron
2 1/2 dl friske basilikums blade
1 fed hvidløg
1 dl mild sød olivenolie
15 spsk SteviaSweet Flydende
1/2 tsk salt
Back