Vegan jordbærkage

Vegan jordbærkage
20 min.
365 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 8 portioner

Bund
100 g malede mandler
70 g (8-10 stk.) tørrede dadler
1 spsk flydende kokosolie

Fyld
250 g cashewkerner
Saft og revet skræl fra en halv citron
250 g jordbær
2 spsk SteviaSweet Drys-Let
4 spsk flydende kokosolie
1/4 tsk salt

Til servering
100 g jordbær
  mynteblade
  malede mandler
Tilbage

Fremgangsmåde 


Lad cashewkernerne trække nogle timer. eller natten over i koldt vand inden forberedelsen.
 
Bland malede mandler, dadler og kokosolie sammen til en krummet masse med en højhastighedsblender eller en køkkenmaskine. Tryk blandingen i en springform beklædt med bagepapir (Ø 18-20 cm).
 
Blend cashewkernerne, saften og den revne skræl fra den halve citron med en blender eller en køkkenmaskine. Tilsæt jordbær, SteviaSweet Drys-Let, flydende kokosolie og salt. Bland grundigt så længe, indtil blandingen er cremet og glat. Tilsæt belægningen på bunden. Lad kagen fryse ned i 4-5 timer eller natten over. Tag herefter kagen ud af fryseren og løsn den fra formen. Lad den tø en smule op i køleskabet i ca. 1 time. Pynt kagen med jordbær, friske mynteblade og malede mandler.
Næringsværdi per portion
365 kcal
1534 kJ
14.5 g Protein
19 g Kulhydrater
29.5 g Fedt