Vaniljesandkage med rabarberkompot uden sukker

Vaniljesandkage med rabarberkompot uden sukker
15 min.
191 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser til 12 portioner


Kage
100 g smør
4 dl hvedemel
1 dl SteviaSweet Crystal
1/2 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
3 æg
100 g cremefraiche

Rabarberkompot
400 g rabarber
1 1/2 dl vand
1 dl SteviaSweet Crystal
4 g plantebaseret geleringsmiddel
1 tsk vaniljepulver
2 kviste rosmarin

Til servering
200 g græsk yoghurt, 0% fedt
Tilbage

Fremgangsmåde uden sukker  

 
  1. Smør en aflang kage- eller brødform (ca. 1 liter) og drys den med mel.
  2. Opvarm ovnen til 175 °C.
  3. Smør en aflang kage- eller brødform (ca. 1 liter) og drys den med mel. Opvarm ovnen til 175 °C. Ælt smør, mel, SteviaSweet Crystal, vanilje og bagepulver sammen i hånden til en smuldredej. Rør cremefraiche og æg sammen. Hæld halvdelen af cremefraicheblandingen i dejen og rør det sammen til en ensartet masse med håndmikseren. Gentag det samme med resten af blandingen.
  4. Hæld dejen ned i formen, stryg overfladen glat og stil kagen i ovnen. Bages i 30 minutter. Sæt ovntemperaturen ned til 150 °C og lad kagen bage i yderligere 20-25 minutter. Herefter tages kagen ud af ovnen, husk at lade den køle lidt af, inden du vender den ud af kageformen.
  5. Skyl og rens rabarberne og skær dem i ca. 1 centimeter lange stykker. Kom vand, SteviaSweet Crystal, geleringsmiddel og vanilje ned i en flad pande. Bring massen i kog under konstant omrøring. Tilsæt rabarberne og lad det koge under lukket låg ved lav varme i ca. 10-15 minutter, eller indtil rabarberne er blevet bløde. Tag panden af komfuret, tilsæt rosmarinkviste og lad det trække i 15 minutter.
  6. Server kagen til dessert. Skær kagen i skiver og pynt med yoghurt og rabarberkompot.
     

Næringsværdi per portion

191 kcal
802 kJ
5.5 Protein i g
16.5 Kulhydrater i g
11.5 Fedt i g
121 kcal besparelse i sukker