Vaniljerisotto med marinerede blommer

Vaniljerisotto med marinerede blommer
45 min.
369 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 4 portioner

Risotto 
10 dl  mælk
2 dl risottoris, f.eks. Arborio
1/2 tsk vaniljepulver
2 spsk SteviaSweet Drys-Let
2 spsk smør

Marinerede blommer
2 friske blommer
1 appelsin
1/2 tsk stødt kanel
2 spsk SteviaSweet Drys-Let

Serveres med
stødt kanel
Tilbage

Fremgangsmåde


Vask blommerne, skær dem i halve og tag stenene ud. Skær de halverede dele i små stykker og kom dem i en gryde. Riv skrællen af den halve appelsin og pres saften af hele appelsinen og hæld det ned i gryden. Tilsæt stødt kanel og SteviaSweet Drys-Let. Lad blandingen koge op og tag gryden af varmen. Lad det køle af ved stuetemperatur, indtil risottoen er færdig.
 
Opvarm halvdelen af smørret i en flad gryde. Tilsæt risottoris og lad det koge lidt. Tilsæt vaniljepulver og mælken lidt efter lidt, mens du hele tiden rører rundt. Vent til mælken er suget op og tilsæt herefter lidt mere mælk. Lad risottoen trække ved jævn varme i 18-20 minutter og rør hele tiden rundt. Tilføj SteviaSweet Drys-Let og 1 spsk. vand og rør godt rundt.
 
Fordel til sidst risottoen i 4 serveringsskåle og pynt med de marinerede blommer. Serveres med et drys stødt kanel.
Næringsværdi per portion
369 kcal
1552 kJ
11.5 g Protein
48.5 g Kulhydrater
14.5 g Fedt