Rødbede-chokoladekage

Rødbede-chokoladekage
15 min.
285 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 10 portioner

 
100 g mørk chokolade
50 g smør
200 g rødbeder
2 1/2 dl SteviaSweet Dry-Let
1 1/2 dl hvid hvedemel
1 dl malede mandler
2 tsk bagepulver
3 æg

Glasur
100 g mørk chokolade
50 g mælk
2 spsk malede mandler
Tilbage

Fremgangsmåde


Opvarm ovnen til 175 °C.

Smelt chokolade og smør i mikroovnen ved lav effekt. Skræl rødbederne og riv dem fint. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
 
Pisk æggene, som har stuetemperatur, indtil de er skummende og luftige. Tilsæt chokolade- og smørblandingen til æggeskummet og rør rundt, indtil du har en smidig masse. Tilsæt herefter de tørre ingredienser og de revne rødbeder og rør rundt. Hæld dejen ned i en smurt springform beklædt med bagepapir (ø 20 cm).

Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Sæt ovntemperaturen ned til 150 °C og lad kagen bage i yderligere 20-25 minutter. Forbered glasuren, mens kagen køler af. Smelt chokoladen til glasuren i mikroovnen ved lav effekt. Mælken bringes i kog og tilsættes chokoladen. Rør det hele sammen til en ensartet masse.

Fordel glasuren hen over den afkølede kage og pynt med malede mandler.
Næringsværdi per portion
285 kcal
1197 kJ
7.5 g Protein
27 g Kulhydrater
16 g Fedt