Rhabarber og mandel muffins (Vegansk)

Rhabarber og mandel muffins (Vegansk)
30 min.
227 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 8 portioner

Muffins
1 dl rabarber
2½ dl hvedemel
1 dl SteviaSweet Drys-Let​
2 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kanel
1/2 dl hakkede mandler
1 1/2 dl havremælk
1/2 dl rapsolie

Topping
1 dl mandelflager
1/2 dl SteviaSweet Drys-Let
50 g margarine
1 tsk havremælk
1/2 tsk stødt vanilje
1 tsk hvedemel
Tilbage

Fremgangsmåde


Forvarm ovnen til 200 °C.

Skær rabarberne i små tern. Bland de tørre ingredienser og tilsæt rabarternene. Bland havregryn med olien og hæld det i dejen. Fold dejen forsigtigt for at blande det. Hæld dejen i muffinforme eller en muffinplade og bag i midten af ovnen i 10 minutter. I mellemtiden forberedes topping.
 
Tilsæt ingredienserne til topping, bortset fra hvedemelet i en lille gryde og bland blandingen forsigtigt, indtil margarinen smelter og bring blandingen i kog. Drys hvedemelet i, og bland toppingen, til den er glat.
 
Tag muffins ud af ovnen, smør toppingen på og fortsæt bagningen i 5 - 8 minutter eller indtil muffins er blevet gyldenbrune.

Næringsværdi per portion

227 kcal
953 kJ
5 Protein i g
18 Kulhydrater i g
15 Fedt i g