Muffins med rødbede og chokolade

Muffins med rødbede og chokolade
60 min.
355 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 15 portioner (små)

Muffin
2 dl rødbede
2 dl SteviaSweet Drys-Let
2 dl smør
4 æg
3 1/2 dl hvedemel
1 dl kakaopulver
1 tsk stødt vanilje
1 tsk stødt kanel
1 1/2 tsk bagepulver

Glasur
125 g mørk chokolade
200 g smør
1 dl SteviaSweet Drys-Let​
1/2 dl kakaopulver
1 dl fløde (38 %)

Serveres med
  Kakaopulver
  Mørkt chokoladepulver
Tilbage

Fremgangsmåde 


Ovnen opvarmes til 175 °C.

Smelt smørret, bland de tørre ingredienser sammen, skræl rødbederne og riv dem godt på rivejernet. Rør SteviaSweet Drys-Let, revet rødbede og æg sammen med smørret. Til sidst, tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen sammen, indtil den er jævn. Fyld dejen i muffinsformene med en ske eller sprøjtepose. Bages midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter. Hvis du laver store muffins, skal du øge bagetiden. Lad muffinsene køle af.
 
Smelt chokoladen på lav effekt i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Pisk det stuetempererede smør og tilsæt kakaopulver og SteviaSweet Drys-Let. Pisk grundigt. Hæld den smeltede, delvist afkølede chokolade i blandingen. Til sidst, tilsæt den kolde creme langsomt og rør sammen til en jævn masse. Dekorér muffinsene med glasur, kakao- og chokoladepulver.
 
Du kan også servere muffinsene uden glasur.

Næringsværdi per portion

355 kcal
1493 kJ
5 Protein i g
17 Kulhydrater i g
30 Fedt i g