Linsebolognese uden sukker (vegansk)

Linsebolognese uden sukker (vegansk)
15 Min.
486 kcal
SteviaSweet Flydende



Ingredienser til 4 portioner

1 gulerod
1 løg
2 fed hvidløg
100 g champignoner
2 spsk olivenolie
2 spsk tomatpuré
3 spsk mørk aceto balsamico
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse hele tomater
1/4 potte frisk timian, hakket
20 dråber SteviaSweet Flydende
100 g Belugalinser, skyllede
350 g fuldkornsspaghetti
  Salt
Tilbage

Fremgangsmåde uden sukker

 
  1. Skræl gulerod, løg og hvidløg. Skær løget i tern. Opvarm olien på en pande og svits løget i 5-10 minutter ved svag varme, indtil de bliver blanke. Riv guleroden, skær champignonerne i grove stykker og kom det hele på panden sammen med tomatpurén. Lad det svitse videre nogle minutter.
  2. Tilsæt aceto balsamico, dåsetomater, grøntsagsbouillon, timian og SteviaSweet Flydende. Lad saucen småkoge ved svag varme under låg i ca. 15 minutter. Herefter tilsættes linserne. Lad det småkoge i yderligere 30 minutter, indtil linserne er bløde. Smag til og tilsæt salt efter behov.
  3. Når linserne er ved at være møre, koges spaghettien efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra spaghettien og bland den med saucen. Serveres med revet parmesan, frisk basilikum og groft kværnet sort peber.

Næringsværdi per portion

486 kcal
2043 kJ
20 Protein i g
82 Kulhydrater i g
7 Fedt i g
30 kcal besparelse i sukker