Hindbaer hasselnodkage med citron
120 min.
560 kcal
SteviaSweet Drys-Let
Ingredienser til 8 - 10 portioner
150 g |
smør |
2 dl |
yoghurt naturel |
2 |
æg |
3 dl |
hvedemel |
1 dl |
hakkede hasselnødder (el. mandler) |
1 1/2 dl |
SteviaSweet Drys-Let |
1 tsk |
bagepulver |
1 tsk |
natron |
1 tsk |
kanel |
1 tsk |
stødt kardemomme |
Citroncreme
Serveres med
Serveres med
150 g |
ristede hasselnødder |
200 g |
friske hindbær |
Tilbage
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 °C.
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Bland de tørre ingredienser, krydderier og
SteviaSweet Drys-Let sammen. Hæld smørret i en skål og tilsæt æggene og yoghurten. Pisk kraftigt med et piskeris. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt om i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform (Ø 20 - 22 cm) og bag ved middelvarme i ovnen 35 - 40 minutter. Lad kagen køle af.
Bland creme fraiche og
SteviaSweet Drys-Let. Tilsæt revne citronskal og mascarponeost. Bland ingredienserne forsigtigt til en jævn masse.
Flæk den afkølede kage i to dele. Bland citronsaft, vand og
SteviaSweet Drys-Let og fugt pladerne med væsken. Fordel 1/3 af citroncremen på bunden, læg en del af hindbærrene på kagen og læg kagelåget på. Fordel resten af cremen oven på kagen og pynt med hindbær og hasselnødder.
Næringsværdi per portion
560 |
kcal |
2352 |
kJ |
12 |
Protein i g |
20 |
Kulhydrater i g |
48 |
Fedt i g |