Græskarkage

Græskarkage
20 min.
289 kcal
SteviaSweet Drys-Let



Ingredienser til 8 portioner

Græskarkage
300 g græskar (moskusgræskar, butternut)
3 æg
3 dl SteviaSweet Drys-Let 
1 dl  olie
230 g hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk ingefær, malet
2 tsk bagepulver

Fyld og glasur
200 g fromage frais natur
100 g blødt smør
1 1/2 dl  SteviaSweet Drys-Let
1/2 dl  mælk

Serveres med
Revet græskar
Græskarkerner
Tilbage

Fremgangsmåde


Opvarm ovnen til 175 °C.

Smør kanterne af en springform (Ø 20 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Skræl græskarret og høvl det efterfølgende fint. Slå æggene ud i en skål og bland sammen med SteviaSweet Drys-Let, olie og det revne græskar. Bland de tørre ingredienser med hinanden og tilsæt til græskarmassen. Hæld dejen i formen og bag den i ovnen på midterste skinne i ca. 40-45 minutter.
 
Tag herefter kagen ud af ovnen, lad den køle let af og tag den ud af formen. Skær den afkølede kage vandret igennem i midten. Rør fromage frais smidig og rør det bløde smør og SteviaSweet Drys-Let i med blenderen.
 
Læg den nederste del af kagebunden på et serveringsfad og sprøjt lidt mælk henover. Fordel en tredjedel af fromage-frais-blandingen ovenpå. Væd herefter ligeledes undersiden af den øverste kagedel med mælk og læg den på bunden, som er smurt med fromage frais. Tryk let på kagen. Fordel resten af fromage frais på kagens overside og kanter. Pynt med revet græskar og græskarkerner.

Næringsværdi per portion

289 kcal
1215 kJ
5.5 Protein i g
16.5 Kulhydrater i g
22 Fedt i g