Gazpacho af vandmelon og tomatsalsa (vegansk)
75 min.
95 kcal
SteviaSweet Flydende
Ingredienser til 4 portioner
Gazpacho
400 g |
modne tomater |
400 g |
vandmelon (uden skal) |
1/2 |
agurk |
1 |
fed hvidløg |
1 spsk |
rødvinseddike |
1/2 tsk |
chiliflager |
1 tsk |
salt |
10 dråber |
SteviaSweet Flydende |
Tomatsalsa
200 g |
perle- eller cherrytomater |
2 |
forårsløg |
1/2 |
limeskal revet |
1 spsk |
limesaft |
1 spsk |
olivenolie |
1/2 tsk |
salt |
3 dråber |
SteviaSweet Flydende |
|
frisk basilikum |
Tilbage
Fremgangsmåde
Skær tomaterne midt over og fjern stilkene. Skær agurken og vandmelonen i små stykker. Læg stykkerne og alle gazpacho-ingredienserne i en blender og purér dem jævn. Lad gazpachoen afkøle i køleskabet en time før servering.
Skær forårsløg i tynde ringe. Skær tomaterne midt over. Riv limeskal og pres saften ud over tomaterne. Bland alle salsa-ingredienserne sammen og lad salsaen trække 15 minutter før servering.
Anret den kolde gazpacho i portioner i serveringsskåle. Pynt med tomatsalsa og friske basilikumblade.
Næringsværdi per portion
95 |
kcal |
399 |
kJ |
2 |
Protein i g |
14 |
Kulhydrater i g |
3 |
Fedt i g |