Buddha Bowl uden sukker (vegan)
10 min.
641 kcal
SteviaSweet Flydende
Ingredienser til 2 portioner
1 dl |
mørk ris/fuldkornsris |
100 g |
kikærter |
300 g |
søde kartofler |
1 spsk |
olivenolie |
1/2 tsk |
salt |
1 |
avocado |
100 g |
surkål |
Stærk peanutsauce
2 spsk |
Chunky Peanutbutter |
2 spsk |
koldt vand |
1 spsk |
limesaft |
1 spsk |
sojasauce |
1 tsk |
SteviaSweet Flydende |
1 tsk |
Sambal Oelek |
Til servering
Tilbage
Fremgangsmåde uden sukker
- Forvarm ovnen til 225 °C.
- Kog ris iht. anvisning på pakken. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Bland kikærter og ternene af søde kartofler sammen, hæld dem i en ovnskål eller på en bageplade og krydr med olivenolie og salt. Bag i ovnen på øverste skinne i ca. 20 minutter eller indtil de søde kartofler er bidfaste. Hvis de søde kartofler skal have mere farve, kan der tændes for ovngrillen i nogle minutter.
- Bland alle ingredienser til saucen sammen. Krydr den færdige sødkartoffel-kikærtegratin med lidt sauce. Fordel risen i skåle og tilsæt avocado, surkål og søde kartofler. Pynt portionerne med friske urter og servér med peanutsauce.
Næringsværdi per portion
641 |
kcal |
2694 |
kJ |
13.5 |
Protein i g |
73 |
Kulhydrater i g |
32.5 |
Fedt i g |
100 |
kcal besparelse i sukker |